Психологічні аспекти командної комунікації спортсменів-баскетболістів - Крижановська, Зореслава Юріївна; Мітлош, Антоніна Василівна (Національний університет “Острозька академія”, 2021)
У статті представлений теоретичний огляд та емпіричне дослідження психологічних характеристик командної комунікації на прикладі спортсменів-баскетболістів. Розглянуто поняття команди, її характеристики, особливості командної комунікації. У даній роботі застосовано методи аналізу, синтезу, узагальнення та систематизації наукової літератури, а також емпіричні методи: методика діагностики міжособистісних відносин Т. Лірі, яка призначена для дослідження переважаючого типу ставлення до людей в процесі комунікативної взаємодії; експертні оцінки баскетболістів, включене спостереження. Дослідницька робота проводилась в природних для спортсменів-баскетболістів умовах. Ключові слова: команда, командна комунікація, спортивна команда, характеристики команди.
Keywords: комунікація; команда; баскетбол; командна комунікація; спортивна діяльність; спортсмени-баскетболісти; 159.9:796.071:796.323.2