Новітні можливості функціонування туристичної галузі Волинської області в умовах децентралізації влади - Єрко, Ірина Володимирівна; Чир, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Yerko, Iryna V.; Chyr, Nadiia V.; Kacharovskyi, Roman Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Здійснено спробу визначення можливостей покращення сучасного стану туристичної галузі Волинської області в умовах децентралізації влади, зокрема утворення об’єднаних територіальних громад, передачі повноважень та ресурсів на місця. Завдання статті – оцінка рівня розвитку та модернізація туристичної галузі в умовах створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Волинської області. Установлено, що дослідження сучасного стану й роль туристичної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах не проводилися на належному рівні. Проаналізовано наукові дослідження із цієї тематики. Охарактеризовано об’єднані громади в розрізі адміністративних районів. Досліджено основні проблеми розвитку об’єднаних територіальних громад. Наведено деякі рекомендації щодо покращення стану галузі під час структурних перетворень у функціях органів влади на місцях. Зроблено висновки та зазначено перспективи подальших досліджень із цієї проблеми.

The attempt of determing the opportunities of improvement of the tourism industry’s modern state in Volyn region was realized in conditions of decentralization of the power namely: creating the united territorial communities, transferring the powers and resources locally. The main task of the article is to evaluate the level of development and modernization of tourism industry in conditions of creating the united territorial communities (UTC) in Volyn region. It was ascertained that research of the modern state and role of the tourism industry in united territorial communities were not realized properly. The scientific researches on this subject are analyzed. United communities in sections of the administrative districts were characterized. Main problems of development of the united territorial communities were researched. Some recommendations for development of the industry’s state during structural transformations in local authorities’ functions were given. Conclusions and prospects for further research on this issue were given.
Recent Opportunities of Functioning of Tourism Industry in Volyn Region in Conditions of Decentralization of the Power
Keywords: туризм; туристичні об’єкти; туристична інфраструктура; об’єднана територіальна громада; децентралізація влади; Волинська область; tourism; tourist attractions; tourism infrastructure; united territorial community; decentralization of the power; Volyn region