Формування професійної компетентності майбутнього вчителя інформатики у процесі вивчення вищої математики - Ройко, Лариса Леонідівна (Луцький педагогічний коледж, 2023)
У статті на основі аналізу науково-педагогічної, методичної літератури та власного педагогічного досвіду розглянуто формування професійної компетентності майбутнього вчителя інформатики у процесі вивчення освітнього компонента «Вища математика».
Одним із актуальних завдань закладів загальної середньої освіти є підготовка здобувачів освіти до життя в інформаційному суспільстві, що обумовлено стрімким розвитком інформаційних технологій, інформатизацією та глобалізацією практично усіх галузей людської діяльності, у тому числі, і упровадженням інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес.
Keywords: професійна компетентність; професійна підготовка; математична підготовка; майбутній вчитель інформатики; освітній компонент «Вища математика»