Технології казкотерапії у практиці психологічного консультування дітей та дорослих - Магдисюк, Людмила Іванівна; Федоренко, Раїса Петрівна; Замелюк, Марія Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У навчальному посібнику розкрито актуальні питання технології казкотерапії в психологічному консультуванні як професійної діяльності й процесу надання пси-хологічної допомоги. Представлено матеріали, які зможуть допомогти практичному психологові-початківцю зрозуміти суть казкотерапії в психологічному консуль-туванні як одного із видів роботи та специфіку його застосування в різних умовах. Висвітлено теоретичні основи технології казкотерапії та психоконсультування. Розкрито особливості роботи психолога з різними категоріями клієнтів. У фокусі уваги – вправи та психологічні задачі, які використовуються під час проведення практичних та лабораторних занять зі студентами, тренінгів і майстер-класів. Матеріали посібника також можуть бути корисними в ході практичної роботи майбутніх психологів під час вирішення проблем клієнтів у процесі психологічного консультування. Для студентів, викладачів, психологів-практиків та широкого кола фахівців, орієнтованих на роботу з людьми.
Keywords: техніки психологічного консультування; діагностичні можливості казки; консультативні навички; 159.9.07(075.8) +615.851(075.8)