Друга іноземна мова (німецька) : метод. реком. до теми «Die Stadt. Orientierung in der Stadt» - Пасик, Людмила Адамівна; Близнюк, Людмила Миколаївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Методичні рекомендації створено згідно з діючою навчальною програмою курсу «Друга іноземна мова (німецька)» для студентів ІІІ курсу факультету іноземної філології. Рекомендації вміщують граматичний, лексичний і текстовий матеріал та вправи до теми «Місто. Орієнтування в місті». Головна мета навчально-методичних рекомендацій – сприяти формуванню у студентів основних іншомовних комунікативних компетенцій: граматичної, лексичної, компетенції у читанні, говорінні, аудіюванні і письмі. Рекомендовано студентам вищих навчальних закладів, які вивчають німецьку мову.
Методичні рекомендації призначені для студентів денної та заочної форми навчання, які вивчають німецьку мову як другу іноземну, та містять матеріали до однієї із тем навчальної програми з другої іноземної мови. Основна мета навчально-методичних рекомендацій – сприяти формуванню у студентів основних іншомовних комунікативних компетенцій: лексичної компетенції, граматичної компетенції, компетенції у читанні, говорінні, аудіюванні і письмі. Методичні рекомендації складаються з трьох частин. Перша частина містить пояснення граматичного матеріалу по темах «Das Plusquamperfekt», «Der Temporalsatz» та «Das Verb lassen», а також комплекс вправ для формування німецькомовної граматичної компетенції студентів. Друга частина містить лексичний матеріал до теми «Місто. Орієнтування в місті», а також лексико-граматичні вправи для його практичного застосування. Третя частина містить текстовий матеріал та комунікативні завдання до теми, які сприяють формуванню комунікативної компетенції студентів. Запропоновані завдання можуть бути використані повністю чи вибірково, самостійно чи під керівництвом викладача. Рекомендації доповнює диск із записами аудіо-текстів. Бажаємо успіху всім тим, хто любить німецьку мову і хоче її вивчати!
Keywords: місто; орієнтування; визначні місця; підрядне речення часу; плюсквамперфект; lassen