Мовний етикет дружньо-товариського листування Василя Симоненка - Струс, Мирослава (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті з’ясовано чинники, які впливають на мовноетикетну поведінку адресанта в дружньо-товариському листуванні, зокрема окреслено фактор адресата як домінувальний. Виокремлено етикетні одиниці, на утворення яких впливає особа адресанта і які важливі в структурно-композиційній організації епістолярного тексту. Визначено типологічні для української епістолярної традиції мовноетикетні конструкції та індивідуально-авторські, вибір яких залежить від адресата.
Keywords: адресат; адресант; дружньо-товариський лист; епістолярний діалог; мовно-етикетні формули