Природні рекреаційні ресурси Луківської територіальної громади Волинської області - Чижевська, Лариса Тарасівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Обгрунтовано аспекти формування територіальних громад (ТГ), зокрема Луківської ТГ Волинської області. Зосереджено увагу на особливостях клімату, поверхневих вод, флори й фауни, лісових ресурсів. Подано характеристику об’єкта природно-заповідного фонду (ПЗФ) громади. Деталізовано передумови здійснення природоохоронної та рекреаційної діяльності в їх межах. Визначено напрямки покращення функціонування об’єктів ПЗФ та природоохронної діяльності.
Keywords: Волинська область; Ковельський район; природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; парк пам’ятка садово-паркового мистецтва; Луківська ТГ