Фізична підготовленість студенток вищих навчальних закладів - Захожа, Наталія; Zakhozhaya, Natalia; Захожий, Володимир; Малімон, Олександр; Malimon, Alexander; Іщук, Олена; Ischuk, Helen; Гаврилюк, Андрій; Gavrilyuk, Andrey (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Для підтримання оптимальних фізичних і психічних якостей студентів необхідна постійна рухова активність, що, насамперед, впливає на обмінні процеси в організмі. Фізичне виховання сприяє збереженню здоров’я, підвищує стійкість організму до несприятливих факторів навколишнього середовища, збільшує резервні сили організму, що дає змогу легше виконувати значні фізичні та психічні навантаження. Усе це в підсумку сприяє хорошому фізичному стану, продовженню життя. Підвищення вимог до рівня фізичної підготовленості студентів змушує педагогів до пошуку шляхів удосконалення навчального процесу з фізичного виховання. Досліджено рівень розвитку основних фізичних якостей студенток, визначено зміст фізичного виховання з використанням різноманітних фізичних вправ для покращення їхньої фізичної підготовленості, рекомендовано самостійні заняття, які ефективно вдосконалюють швидкісні здібності, силову підготовку, гнучкість, загальну витривалість, координаційну здібність. To maintain optimal physical and mental skills students need constant physical activity that primarily affects the metabolic processes in the body. Physical education contributes to the preservation of health, extends resistance to adverse environmental factors, increases the body’s reserve, which makes it easier to perform significant physical and mental stress. This ultimately promotes good physical condition and prolongs life. Increasing requirements for the physical fitness of students forcing teachers to find ways to improve the studying process of physical education. The authors investigated the level of the main physical characteristics of female students, defined physical education content using a variety of exercises to improve their physical fitness, recommended self-tuitions that effectively improve speed ability, strength training, flexibility, overall endurance, coordination capability.
Physical Preparedness of Students of Higher Educational Establishments
Keywords: фізична підготовленість; фізичне виховання; фізичні якості; вправи; студентки; physical fitness; physical education; physical qualities; exercises; female students