Структурні компоненти готовності майбутніх учителів фізичної культури до впровадження технологій оздоровчого фітнесу - Атамась, О.; Atаmаs, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті визначено основні тенденції виділення компонентів готовності майбутніх учителів фізичної культури до навчальної, наукової, професійної діяльності. На основі інтегративного підходу визначено струк¬турні компоненти готовності майбутніх учителів фізичної культури до впровадження технологій оздоровчого фітнесу, до яких віднесено мотиваційно-ціннісний (цінність самореалізації, спрямованість на самоосвіту, самовдосконалення), когнітивний (професійні знання, перебіг пізнавальних процесів, самосвідомість), діяль¬нісний (уміння й навички, прояв самостійності, творча активність) та особистісний (самооцінка, любов до професії, відповідальність, упевненість у своїх силах, наполегливість, самоуправління). . The main tendencies of isolating components of readiness to educational, scientific and professional activity of future teachers of physical culture are considered in the article. The structural components of pgysical culture teachers’ readiness to the implementation of health fitness technologies were determined on the basis of integrative approach; they involved motivational-axiological componenst (value of self-realization, focusing on self-education), cognitive components (professional knowledge, cognitive processes), activity components (abilities and skills, independence, creative activity), personality component (self-esteem, loving the profession, confidence in their abilities, independence).
Structural Components of Readiness to Implementation of Health Fitness Technologies Among Future Teachers of Physical Education.
Keywords: структурні компоненти; готовність; майбутні вчителі фізичної культури; технології оздоровчого фітнесу; structural components; readiness