Формування мотивації курсантів вищих навчальних закладів МВС України до систематичних занять із фізичного виховання - Кисленко, Дмитро; Kislenko, Dmutriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто особливості формування мотивації курсантів до систематичних занять із фізичного виховання в процесі навчання у вищих навчальних закладах МВС України, основні групи мотивів навчальної та професійної діяльності курсантів, фактори, які впливають на формування мотивації. Визначено основні мотиви, інтереси до занять із фізичного виховання, проведено особистісну самооцінку, виявлення рівня розвитку фізичних якостей курсантів на різних етапах навчання у вищому навчальному закладі. Висвітлено заходи формування мотивації до занять із фізичного виховання. The paper considers the characteristics of the formation of motivation to regular exercise in physical education in the learning process in higher education of Ministry of Internal Affairs of Ukraine, the main motive of the educational and professional activity of students, the factors that affect the formation of motivation. The main motives, interests in employment on physical training are determined, personal self-esteem test was conducted, the level of development of physical qualities of students at various stages of training in higher educationwas identified. The measures of formingand motivating employment on physical trainingare highlighted.
Formation of Motivation of Students to Regular Employment on Physical Training
Keywords: мотив; курсант; формування; потреба; самовдосконалення; motive; cadet; formation; needs; self-improvement