Педагогічна психологія та методика викладання психології - Петрик, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Педагогічна психологія та методика викладання психології є невід’ємною частиною педагогічної науки, важливим компонентом підготовки педагогічних кадрів, яка вивчає методи, прийоми та підходи до ефективного навчання психології, розуміння та покращення психічного розвитку людини в процесі навчання. Вона допомагає розкрити та врахувати індивідуальні особливості учнів, сприяючи оптимальному вихованню та навчанню. Основною метою ОК є розуміння і покращення психічного розвитку людини в процесі освіти та розвиток компетенції психологів, які будуть викладати цей предмет в освітніх установах.
Keywords: педагогічна психологія; психологія учіння; психологія научіння; методика викладання; система ECTS