Мнемотехніка як один із засобів розвитку мовлення дітей з інтелектуальними порушеннями - Капітула, Мар'яна Станіславівна (Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, 2025)
Проблема розвитку мовлення дітей з інтелектуальними порушеннями (ІП) є одним із актуальних вже тривалий час та залишається важливим питанням корекційної педагогіки. Мовленнєві труднощі у дітей з ІП вже спостерігаються з дошкільного віку, що обумовлені обмеженим словниковим запасом, труднощі у формуванні зв’язного мовлення, помилки в граматичних формах мовлення, низьким рівнем фонематичного сприйняття та ін.
Keywords: Спеціальна освіта; мнемотехніка; мовленнєвий розвиток; 376-056.313:[159.953.4:376-056.264