Інформаційно-аналітична діяльність - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Інформаційно-аналітична діяльність» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін підготовки бакалаврів за напрямом підготовки 6.020105 «Документознавство та інформаційна діяльність» і спрямована на: отримання студентами поглиблених знань про роль інформації в сучасному інформаційному суспільстві, місце інформаційних технологій та методик інформаційно-аналітичної діяльності у сфері суспільних відносин; оволодіння методикою інформаційно-аналітичної діяльності з метою її результативного та кваліфікованого самостійного практичного використання у майбутній професійній роботі. Основними завданнями вивчення дисципліни «Інформаційно-аналітична діяльність» є: оволодіння базовими поняттями інформаційно-аналітичної діяльності; створення чітких та системних уявлень про феномен інформаційної діяльності; вивчення змістовних характеристик інформаційної діяльності; засвоєння уявлень про інформаційну діяльність у різних суспільних сферах; вивчення змісту і сутності інформаційно-аналітичної системи та її складових; з’ясування основних методів, принципів і ролі інформаційно-аналітичного забезпечення в процесі прийняття рішень у сфері практичної діяльності.
Keywords: інформація; інформаційна продукція; інформаційний продукт; інформаційна послуга; методи організації інформаційно-аналітичної діяльності; правове регулювання інформаційної сфери в Україні; аналіз текстів документів; аналітичне читання; інформаційно-аналітичні документи; джерела інформації; інформаційно-аналітична діяльність