Основи ефективного використання енергії - Кевшин, Андрій Григорович; Галян, Володимир Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Даний конспект лекцій висвітлює комплексні підходи до раціонального споживання енергоресурсів, охоплюючи технічні, економічні та екологічні аспекти сучасної енергетики. У виданні детально розглянуто методи термомодернізації будівель, принципи проведення енергоаудиту, а також перспективи впровадження відновлюваних джерел енергії та інтелектуальних мереж Smart Grid. Навчальний матеріал спрямований на формування у студентів практичних навичок ефективного управління енергією та розвиток екологічної свідомості у сфері ресурсозбереження.
Keywords: Енергоефективність; енергозбереження; відновлювані джерела енергії; енергетичний аудит; теплоізоляція; розумні мережі