Формування зв’язного мовлення в дітей з інтелектуальними порушеннями як предмет наукового дослідження - Капітула, Мар'яна Станіславівна (My University, 2024)
Сучасні зміни в системі освіти спрямовані на максимальну корекційно- розвивальну роботу з дітьми з інтелектуальними порушеннями (ІП) на їх інтелектуальний та мовленнєвий розвиток. У зв’язку з цим питання формування зв’язного мовлення привертає особливу увагу науковців і практиків таких як: О. Бєлова, Л. Варзацька, І. Ісард, Д. Пор-тер, Л. Реш, В. Синьов, І. Сухіна, В. Тищенко, О. Чеботарьова, Г. Шелегова, М. Шеремет, Л. Щерба.
Keywords: корекційно-розвивальна робота; порушення інтелекту; мовленнєвий розвиток; формування зв'язного мовлення