Оздоровчі технології у роботі з молодшими школярами з особливими потребами - Колток, Леся; Coltok, L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті представлені теоретичні і методичні аспекти використання природотерапії в навчальному процесі спеціалізованої школи-інтернату. Автором розглядається поняття «природотерапії» як специфічної технології корекції здоров’я і активізації пізнавальної діяльності учнів молодших класів з особливими освітніми потребами на засадах впливу на них об’єктів природного оточення. Засобами природотерапії можна формувати як позитивне ставлення до природи дітей з психофізичними порушеннями, так і корегувати їх психічне і фізичне здоров’я. The article presents the theoretical and methodological aspects of the use of nature therapy in the learning process of a specialized boarding school. The discusses the concept of «nature therapy» as a specific correction technology health and enhancing the cognitive activity of Junior pupils with special educational needs on the principles of exposure to natural environment. Prontoteam means can be formed as a positive attitude towards nature of children with mental and physical disabilities, and to adjust their mental and physical health.
Health technologies to work with younger students with special needs
Keywords: природотерапія; nature therapy; діти з особливими потребами; технологія корекції здоров’я; здоров’я дітей; екологічна освіта; children with special needs; technology for the correction of health; children's health; environmental education