Розробка iOS додатку з використанням The Composable Architecture - Сахненко, Матвій Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У даній кваліфікаційній роботі розглянуто процес розробки iOS додатку із застосуванням фреймворку The Composable Architecture (TCA). Основна мета роботи - створення високоякісного та масштабованого додатку, який забезпечує ефективне управління станом та бізнес-логікою. The Composable Architecture є сучасним підходом до розробки додатків, який пропонує чітке розділення відповідальностей та сприяє створенню тестованого, гнучкого коду. У роботі детально описуються основні концепції TCA, включаючи управління станом, ефекти, редюсери та компоненти. За результатами дослідження розроблено мобільний додаток Daily Tasks. Розробка додатку проходила через кілька етапів, включаючи аналіз вимог, проектування архітектури, реалізацію основних компонентів та тестування. Значну увагу приділено питанням повторного використання коду та підтримки чистої архітектури, що є ключовими принципами TCA. Результатом роботи є функціональний iOS додаток, який демонструє переваги використання The Composable Architecture, зокрема, полегшене управління складним станом додатку та можливість легкого масштабування проекту. Додаток також включає модульні тести, що підтверджують його стабільність та коректну роботу. Таким чином, дана дипломна робота робить внесок у розвиток методологій розробки iOS додатків та показує практичне застосування The Composable Architecture для створення сучасних мобільних рішень.
Keywords: iOS додаток; The Composable Architecture; управління станом; масштабованість; модульні тести