Холодна війна: витоки, етапи, наслідки - Разиграєв, Олег Володимирович; Razyhraiev, Oleh V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Метою викладання навчальної дисципліни “Холодна війна: витоки, етапи, наслідки” є одержання студентами систематичних знань з історії «холодної війни»; вивчення причин, передумов та основних етапів цього явища; визначення місця, ролі та значення США та СРСР у системі міжнародних відносин другої половини ХХ ст.; з’ясування наслідків та уроків «холодної війни» Основними завданнями вивчення дисципліни “Холодна війна: витоки, етапи, наслідки” є: ознайомити студентів з причинами та передумовами «холодної війни»; розглянути етапи «холодної війни»; з’ясувати хід та результати основних військових конфліктів; охарактеризувати головні чинники розпаду двополюсного світовлаштування.
Keywords: "Холодна війна"; військово-політичний блок; Карибська криза; Афганська війна; Корейська війна