Особливості географічної топоніміки Волинської області - Потапова, Алла Геннадіївна (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, 2025)
Топонімічний простір України, зокрема Волинської області, зазнає трансформацій унаслідок суспільно-політичних змін, децентралізації, урбанізації та процесів декомунізації, що супроводжується активним перейменуванням географічних об’єктів. У таких умовах зростає потреба в системному аналізі регіональної топоніміки як елементів історико-культурної спадщини, що дозволяє зберігати ідентичність території, переосмислювати її історичне минуле та формувати просторову самосвідомість населення.
Keywords: топоніміка; ойконіміка; топонімічний ландшафт; географічна назва; 911.3:81’373.21(477.82)