Полілог як основа епістолярного жанру в полемічній літературі після Берестейської унії: український та польський контексти - Сухарєва, Світлана Володимирівна (Київський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У статті розглянуто полілог як основу польськомовно-го дискурсу в межах міжконфесійної полеміки після Берестейської унії, до якої долучилися, як польські, так і українські письменники барокової доби. Звернено увагу на творчий доробок Іпатія Потія, Клірика з Ост-рога, Костянтина Острозького, кореспонденція між якими стала яскра-вим прикладом полемічного епістолярію в формі полілогу. Підкреслено їхню роль у формуванні поняття волинського тексту.
Keywords: полілог; полемічна література; українсько-польське пограниччя; волинський текст; апологетика; епістолярій; 821.162.1(477)-6.09