Новітні комунікаційні практики у діяльності музеїв Волині - Надольська, Валентина Василівна (Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі", 2021)
У статті проаналізовано досвід використання музеями Волинської області новітніх комунікативних практик, як засобу змістового та емоційного впливу на відвідувачів. Охарактеризовано низку інтерактивних форм роботи з музейною аудиторією: майстер-клас, міжнародна акція «Ніч музеїв», театралізація музейного середовища, музейні посиденьки, проект «Музей – громаді», 3D-екскурсія. Звернуто увагу на потенціал інтерактивних технологій для подальшого розвитку музейної справи у регіоні.
Keywords: музейна комунікація; музей; Волинська область; музейна аудиторія; майстер-клас; міжнародна акція «Ніч музеїв»; музейні посиденьки; театралізація; 3D-екскурсія; 069.12(477.82):316.77