Образ Іншого в українському і англійському фейлетоні І пол. ХІХ ст. - Чик, Д. Ч.; Chyk, Ch. D. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено типологічне зіставлення українського та англійського фейлетону І половини ХІХ ст. на матеріалі публіцистичної творчості Г. Квітки-Основ’яненка та В. Теккерея. Особливу увагу звернено на потрактування образу Іншого в фейлетонах письменників, зокрема сприймання французької нації та її культури крізь призму негативних стереотипів.The article provides a typological comparison of Ukrainian and English feuilleton of the I-st half of the XIX century based on the material of works by G. Kvitka-Osnovianenko and W. Thackeray. Special attention is paid to the interpretation of the image of the Other in writers’ feuilletons, in particular the perception of the French nation and its culture through the lens of negative stereotypes.
The Image of the Other in Ukrainian and English Feuilleton of the I-st Half of the XIX Century
Чик Д. Ч. Образ Іншого в українському і англійському фейлетоні І пол. ХІХ ст. / Д. Ч. Чик // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 137-142.
Keywords: публіцистика; фейлетон; образ Іншого; стереотип; journalism; feuilleton; the image of the other; stereotype