Зв’язок антонімії з антиноміями мови - Мовчан, Д. В.; Movchan, D. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Стаття висвітлює проблеми інгерентного взаємозв’язку мовної антонімії й антиномії. Наголошено, що основою такої кореляції слугують поняття суперечності та протилежності. The article investigates the problem of interrelationship between the linguistic category of antonyms and antinomies. The basis of such kind of correlation is the idea of contradiction and that of opposition.
The Relatiohnship Between Antonyms and Antinomies
Keywords: антонімія; антонімії; суперечність; протилежність; antonyms; antinomies; contradiction; opposition