Українсько-польські стосунки міжвоєнної доби в політичній публіцистиці пілсудчиків - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2012)
У статті висвітлено основні підходи політичних угрупувань пілсудчиків до вирішення українського питання у міжвоєнній Польщі. Представлено стан і перспективи українсько-польських міжнаціональних взаємини 1920-1930-х рр. в історико-політологічній спадщині провідних публіцистів пілсудчиківського табору.

This article dwells on the main approches adopted by different political groups of Pisludski's supporters to solve the Ukrainian problem in the interwar Poland. We analyse the state and the prospects of the Ukrainian-Polish relations in 1920-1930, as they were presented in the works of the leading journalists supporting Pilsudski.
Treating the interwar Ukrainian-Polish relations in the political journalism of marshal Pilsudski's supporters
Keywords: міжнародні взаємини; international relations; політична публіцистика; political journalism; міжвоєнна Польща; interwar Poland; українсько-польські відносини; Ukrainian-Polish relations; національна асиміляція; national assimilation; державна асиміляція; state assimilation