Етнічні громади Правобережної України в історичних дослідженнях - Романюк, Неля (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розглянуто історіографію етнічної історії Правобережної України періоду економічної модернізації (1861–1914 рр.), внесок поляків, євреїв, німців і чехів у соціально-економічний розвиток Київщини, Поділля та Волині.
Keywords: історіографія,; етнічні громади,; колонізація,; господарська діяльність,; Правобережна Україна.