Система SbSeI–BiSeI - Віскунець, Людмила; Піскач, Людмила; Олексеюк, Іван; Яковлюк, Галина (СНУ, 2013)
За результатами рентгенофазового та диференційно-термічного аналізів у системі SbSeI–BiSeI встанов¬лено існування необмежених твердих розчинів із ромбічною структурою (ПГ Pnma), які є розчинами ізовалент¬ного заміщення. Побудовано діаграму стану досліджуваної системи, яка належить до квазібінарних перерізів і належить до I типу за Розебомом.
Keywords: рентґенофазовий аналіз; диференційно-термічний аналіз; діаграма стану; тверді розчини