Етнологія як система - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Довідник містить базові наукові поняття і терміни етнологічної науки, які розкривають її вузлові проблеми. Матеріпали доповнено низкою схем та короткою етнографічною характеристикою народів світу.
Keywords: народи світу; етнологія; матеріальна культура; етнос; духовна культура; етнічні процеси; соціальна організація; етнологічні школи