Психологія управління - Малімон, Людмила Яківна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Основне завдання навчальної дисципліни – сприяти психологічній підготовленості бакалаврів до професійної діяльності в сфері організаційної психології, зокрема психології управління, а саме сформувати у студентів чітку систему уявлень про психологічну складову управлінської діяльності й сучасні психологічні теорії управління; вміння здійснювати психологічну діагностику і надавати психологічну допомогу керівникам у вирішенні різноманітних управлінських проблем. Курс спрямовано на ознайомлення студентів з важливим напрямом у сфері психології організацій – психологією управління, що передбачає отримання ними комплексу спеціальних знань, що стосуються психологічних аспектів явища управління, функціонування систем управління в різноманітних організаціях, психологічних основ менеджменту з урахуванням відповідних новітніх досягнень сучасної психологічної науки. Метою викладання навчальної дисципліни “Психологія управління” є формування та розвиток у студентів сучасного системного психологічного мислення щодо змісту та особливостей психологічних аспектів управлінської діяльності.
Keywords: психологія управління; управлінська діяльність; особистість керівника; психологія впливу; стиль управління; лідерство / керівництво