Передумови впровадження засобів туризму в рекреаційну діяльність студентської молоді - Ячнюк, Максим; Yachniuk, Maksym (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Незважаючи на невідворотні тенденції до збільшення кількості вільного часу, студентська молодь використовує його неефективно, із малою користю для власного здоров’я. Тому дослідження змістовного наповнення дозвілля відкриває значні можливості для оновлення, збагачення й актуалізації рекреаційної діяльності відповідно до реального запиту різних соціально-демографічних груп. Для вивчення доцільності впровадження засобів туризму в рекреаційну діяльність студентської молоді нами розглянуто мотиваційно-ціннісні орієнтації студентської молоді до рекреаційно-оздоровчої діяльності, показники фізичного розвитку, функціонального стану серцево-судинної та дихальної системи, фізичної підготовленості, рівнів фізичної працездатності, соматичного здоров’я студентської молоді. На основі проведених досліджень теоретично сформульовано технологію впровадження засобів туризму в рекреаційну діяльність студентської молоді, спрямовану на формування мотивації до систематичних занять та підвищення обсягу рухової активності. Despite the inevitable tendencies to increasing the amount of free time, students use their free time ineffectively with little use for their own health. That is why studying of the content of leisure time uncovers real possibilities for update, enrichment and actualization of recreational activity in accordance with real requests of socio–demographic groups. In order to study the effectiveness of implementation of tourism means into recreational activity of student youth, we have studied motivational and value orientations of student youth to recreational and health improving activities, indices of physical development, functional condition of cardiovascular and respiratory systems, physical preparedness, level of physical capacity, level of somatic health of student youth. On the basis of the conducted studies, it was theoretically grounded the technology of implementation of tourism means into recreational activity of student youth aimed at formation of motivation to systematic knowledge and increasing of the amount of motor activity.
Preconditions of Introduction of Tourism Means Into Recreational Activity of Student Youth
Keywords: туризм; студентська молодь; рекреаційна діяльність; передумови; tourism; student youth; recreational activity; preconditions