Історія сакрального мистецтва - Ковальчук, Євгенія Іванівна; Kovalchuk, Yevheniia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни «Історія сакрального мистецтва» складена відповідно освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму 6.020103 «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» і займає важливе місце в підготовці випускників історичного факультету. Основними завданнями вивчення дисципліни «Історія сакрального мистецтва» є освоєння навчального курсу «Історія сакрального мистецтва», який визначений програмою, а саме: сформувати у студентів цілісне, системне уявлення про історію та основні напрямки розвитку сакрального мистецтва, як складової культурної спадщини людства. Виробити у майбутніх спеціалістів уміння та навики працювати з музейними предметами, образотворчими джерелами. Значне місце в курсі відводиться оволодінню понятійно-термінологічним апаратом, що відображає основні напрями і особливості теми курсу. Звертається увага на висвітлення теоретичних та дискусійних проблем із врахуванням останніх наукових досліджень теми.
Keywords: робоча програма; сакральне мистецтво; архітектура; живопис; скульптура, пластичне мистецтво; іконографія