Новые октацианомолибдаты (IV) и октациановольфраматы (IV) некоторых редкоземельних элементов - Семенишин, Д.І.; Типіло, І.В.; Демченко, П.Ю.; Гладишевський, Р.Є. (Волинський національний університет ім.Л.Українки, 2009)
Синтезовано та рентгеноструктурним методом порошку досліджено нові октаціанідні комплекси молібдену і вольфраму з деякими РЗЕ. Комплекси KYMo(CN)8·7H2O, KGdMo(CN)8·7H2O, KHoW(CN)8·7H2O, KErW(CN)8·7H2O та KLuW(CN)8·7H2O належать до структурного типу KTbW(CN)8·7H2O (просторова група P-1 (№ 2) – i40, символ Пірсона aP80), у той час як для комплексів KRMo(CN)8·nH2O (R = Sc, Eu) та KLaW(CN)8·nH2O притаманні власні структури, розшифрувати які поки що не вдалося. New octacyano-complexes of molybdenum and tungsten with some rare-earth elements were synthesized and investigated by X-ray structural analysis. The complexes KYMo(CN)8·7H2O, KGdMo(CN)8·7H2O, KHoW(CN)8·7H2O, KErW(CN)8·7H2O and KLuW(CN)8·7H2O belong to the KTbW(CN)8·7H2O structure type (space group P-1 (No. 2) – i40, Pearson symbol aP80), whereas own, not determined so far, crystal structures are observed for KRMo(CN)8·nH2O (R = Sc, Eu) and KLaW(CN)8·nH2O complexes.
New Octacyanomolybdates (IV) and Octacyanotungstates (IV) of Some Rare Earth Elements
Keywords: октаціаномолібдати (IV) й октаціановольфрамати (IV) рідкісноземельних; octacyanomolybdates (IV) and octacyanotungstates(IV) of rare earth elements; рентгеноструктурный анализ; X-ray structural analysis; кристалічна структура; crystal structure