Помилки та уроки Другої світової війни: піррова перемога в радянсько-фінській військовій кампанії 1939−1940 рр. - Пронь, Сергій; Pron, S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Автор, використовуючи матеріали опублікованих джерел і наукової літератури, аргументує недоречність, помилковість і шкідливість, перш за все для СРСР, радянсько-фінської війни. The author based on the published sources and scientific literature argues the inexpediency, impropriety and damage of Soviet-Finnish War, first of all for USSR.
Mistakes and Lessons of World War II: Pyrrhic Victory of the Soviet-Finnish Military Campaign in 1939−1940
Keywords: локальна війна; СРСР; Фінляндія; Друга світова війна; мирний договір; сталінізм; local war; USSR; Finland; World War II; peaceful treaty; Stalinism