Фактчекінг і протидія брехні та маніпуляціям - Федотова, Тетяна Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Програма навчальної дисципліни складена у відповідності до Стандарту вищої освіти України по спеціальності 053 «Психологія» і враховує його вимоги. Викладання навчальної дисципліни передбачає читання лекцій, практичних та лабораторних занять, проведення яких здійснюватиметься у формі тренінгових занять. Під час тренінгів, студенти матимуть змогу формувати та вдосконалювати навички розуміння комунікативних процесів, маніпуляцій у спілкуванні та відпрацювання технік протидії брехні та маніпуляціям. Окрім аудиторних занять, передбачається значний об’єм самостійної роботи студентів, з метою вивчення теоретичних та практичних питань. Форма організації контролю: залік.
Keywords: фактчекінг; маніпуляція; брехня; критичне мислення; кліпове мислення; технології фактчекінгу; профайлінг; психологічний профайлінг