Постмодернізм і притча: error facti, або ймовірність “неможливого” - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, L. B. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2004)
У статті досліджено видозміни жанру притчі в час постмодернізму. Визначено, що одна із постійних жанрових ознак притчі, дидактизм, змінюється під дією культурної ситуації на власну протилежність – відсутність моралізаторства, повчань будь-якого характеру. У цьому ключі проаналізовано притчі сучасного сербського письменника Д. Кіша зі збірки „Енциклопедія мертвих”.
Keywords: притча; постмодернізм; дидактизм; тип творчості