Глобальний контекст зовнішньої регіональної політики ЄС: Латинська Америка - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Розглянуто зовнішню регіональну політику ЄС глобального контексту як транснаціональну політику, яка охоплює партнерську взаємодію ЄС із групами країн за межами ЄС-27. Прикладом такої політики автор вважає стратегічне партнерство між ЄС і країнами Латинської Америки та Карибського басейну. У статті акцентовано увагу на її скоординованих рівнях: регіональному, субрегіональному й двосторонньому, уключаючи субрегіональні групи, проаналізовано еволюцію співпраці ЄС і країн Латинської Америки та Карибського басейну, її довгострокові цілі й завдання.

Considered a regional foreign policy of the EU as a global context of transnational politics, which covers partnerships with groups of EU countries outside the EU-27. An example of such a policy author considers the strategic partnership between the EU and the countries of Latin America and the Caribbean. The article focuses on its coordinated levels: regional, and bilateral subregіonal, including at subregіonal Groups, analyzes the evolution of cooperation between the EU and the countries of Latin America and the Caribbean its long-term goals and objectives.
The Global Context of Regional Policy Outside the EU: Latin America
Keywords: Європейський Союз; Карибський басейн; ЛАК; Латинська Америка; МЕРКОСУР; зовнішня регіональна політика ЄС глобального контексту; European Union; the Caribbean; LAC; Latin America; Mercosur; the regional policy of the EU external global context