Протест у сучасній українській журналістиці - Хомінський, Сергій Й.; Khominskyi, S. Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті наведено та проаналізовано форми протесту, до яких вдавалися українські журналісти, або ж які мали місце на шпальтах чи в ефірі українських ЗМК (ЗМІ). Зроблено спробу систематизувати зібраний фактаж, а також дати йому оцінку з позицій додержання чи недодержання журналістських стандартів. Запропоновано власну оцінку наведеним протестним вчинкам, зокрема через призму причин, які спонукали людей до цих вчинків. Окреслено подальші перспективи дослідження запропонованої теми. The paper presents and analyzes the forms of protest, which resorted Ukrainian journalists or have taken place on the pages or broadcast Ukrainian mass media. An attempt to organize collected facts and give him an assessment from the point of meeting or failing to journalistic standards. A protest their own assessment given deeds, particularly in the light of the reasons which led people to these actions. Outlined further prospects of the proposed research topic.
The protest in modern Ukrainian journalism
Keywords: журналістика; journalism; ЗМК (ЗМІ); mass media; цензура; censorship; протест; protest