Фразеологічні труднощі художнього перекладу (на матеріалі роману ю. це «орли та янголи») - Лалаян, Н. С.; Lalaіan, N. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено питання відтворення фразеологічних засобів оригіналу як однієї з найскладніших проблем художнього перекладу; проаналізовано основні способи перекладу німецьких фразеологічних одиниць, ужитих у романі Ю. Це «Орли та янголи», українською мовою. The article focuses on the translation of original phraseological units as one of the most difficult problems of literary translation; the main translation ways of German phraseological units used in the translation of the novel of Y. Tse «Eagles and Angels» into Ukrainian are analyzed.
Phraseological difficulties of literary translation (at the novel of Y. Tse «Eagles and Angels»)
Keywords: художній переклад; literary translation; фразеологічна одиниця; phraseological unit; способи перекладу; translation ways