Асиметрія семантичної та формальної організації простого речення з називним об’єктним відмінком - Межов, Олександр Григорович; Mezhov, O. G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2007)
У статті проведено системне дослідження об’єктних синтексем у зв’язку з семантичними типами предикатів. Описано називний відмінок як засіб вираження семантичної категорії об’єкта в елементарних та неелементарних простих реченнях. Розглянуто проблеми асиметрії формально-синтаксичної та семантико-синтаксичної структур простого елементарного речення в сучасній українській мові. In the article the systemic investigation of the object syntaxemes in connection with semantic types of predicates was held. Nominative as methods of expression of the semantic category of the object in the semantically elementary and non-elementary simple sentence were described. Deals problems of non-symetry of formall syntaxical and semantical syntaxical structures of elementary simple sentences in the modern Ukrainian language.
Non-symetry of semantical and formall structures of simple sentences with nominative of object
Keywords: синтаксема; об’єкт; предикат; відмінок; називний відмінок; syntaxema; object; predicate; case; nominative