Особливості розвитку та функціонування готельного бізнесу в США - Коцан, Наталія; Kotsan, Natalia (My University, 2016)
У статті проаналізовано історичні особливості розвитку готельного бізнесу в США, його сучасний стан. Доведено, що в готельному бізнесі США спостерігаємо певні тенденції, зокрема поглиблення, спеціалізацію, утворення корпоративних форм в організації готельних підприємств (готельних ланцюгів), значну концентрацію готельних підприємств майже всіх торгових марок світу, велику конкуренцію, високу монополізацію ринку великими компаніями, завищення цін. Наголошено, що готельна сфера США має специфічні властивості й риси, як-от: відмінну від інших класифікацію готелів, організацію професійної підготовки кадрів для отельного бізнесу. Установлено, що сучасну систему профільної професійної освіти представлено коледжами, у тому числі в складі дослідницьких університетів, а також корпоративними університетами, що належать великим готельним корпораціям. Наголошено на наявності тенденції до інтеграції готельної індустрії та індустрії професійної освіти для готельного бізнесу. The article gives a detailed analysis of historical features and current state of hotel business development in the USA. It is proved that there are some tendencies in hotel business of the USA such as specialization development, establishment of corporative forms in hotel companies’ arrangement (hotel chains), a significant concentration of hotel enterprises of almost all world brands, great competition, and high level of market monopolization by large companies, overpricing. The article highlights that the hotel sphere of the USA has particular traits and characteristics, namely specific classification of hotels as well as staff training for hotel industry. It is determined that modern system of vocational education is presented by colleges the educational establishments of the research universities and the corporative universities, which belong to large hotel corporations. The article also outlines that there is a tendency toward integration of both hotel industry and vocational education for hotel business.
The Hotel Business Features in the United States of America: Development and Functioning
Keywords: готельний бізнес; готель; заклад розміщення; готельний ланцюг; корпорація; США; hotel business; hotel; accommodation; hotel chain; corporation; the USA