Актуалізація гастроспадщини для культурного туризму - Дмитренко, Алла Адамівна (Харківська державна академія культури, 2024)
Висвітлені основні форми актуалізації гастроспадщини (фестивалі, презентації, посилки зі стравами) та роль музеїв у популяризації гастрокультури; використання гастроспадшини у культурному туризмі. Основну увагу звернено на елементи, представлені в національному переліку елементів нематеріальної культурної спадщини: «Смідинська капуста», «Мацик», «Караїмський пиріжок з м’ясом ет-аяклак» та ін.
Keywords: гастрокультура; Волинь; нематеріальна культурна спадщина; культурний туризм; Україна