Сучасна структура землекористування у Волинській області - Рудик, Олександр Володимирович; Білецький, Юрій Валентинович; Павловська, Тетяна Сергіївна; Федчик, Аліна Петрівна; Rudyk, Oleksandr V.; Biletskyi, Yurii V.; Pavlovska, Tetiana S.; Fedchyk, Alina P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Відображено результати дослідження структури земельного фонду й особливостей землекористування у Волинській області та в розрізі її адміністративних районів станом на 01.01.2016 р. Розраховано коефіцієнти розораності території та сільськогосподарських угідь, рівень сільськогосподарської освоєності, частку лісовкритих площ, співвідношення природних і господарських угідь. При цьому показники міст обласного підпорядкування враховувалися до відповідних показників тих адміністративних районів, в межах яких вони знаходяться.

The results of the investigation of the land fund structure and the features of land use in Volyn region in the context of its administrative districts on 01.01.2016 are presented. The coefficients of the cultivating territory and agricultural lands, the level of agricultural development, the share of forest cover areas, the ratio of natural and economic lands are calculated. At the same time the indicators of the cities of regional subordination were taken into account according to the administrative districts within which they are located.
The Modern Structure of Land Use in Volyn Region
Keywords: Волинська область; коефіцієнт розораності; лісистість; рівень сільськогосподарської освоєності; розораність сільськогосподарських угідь; структура земельного фонду; coefficient of ploughed lands; percentage of forest land; level of the agricultural mastering; percentage of ploughed agricultural lands; structure of the land fund