Реалізація контекстуальної синонімії іменникових фраз в англійському художньому тексті - Калиновська, Ірина Миколаївна; Kalynovska, Iryna M.; Процик, Мар’яна Миколаївна; Protsyk, M. M. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
Відомо, що синонімія є лінгвістичною універсалією й проявляється на всіх рівнях мови, а синтаксична синонімія – це найбільш дієвий фактор побудови художнього тексту. У статті йдеться про реалізацію контекстуальної синонімії іменникових фраз в англійському художньому тексті. It is known that synonymy is a linguistic universal unit that is reflected in all language levels and syntactic synonymy takes an active part in literary text building. The article deals with the realization of noun phrase context synonymy in English literary texts.
Realization of noun phrase context synonymy in English literary texts
Keywords: іменникова фраза; noun phrase; синонім; synonym; контекстуальна синонімія; context synonymy; художній текст; literary text