Результати археологічного нагляду в с. Рованці 2015 р. - Верба, Тарас Володимирович (My University, 2018)
В результаті археологічного нагляду в с. Рованці було виявлено 11 поховань, з яких 4 були інвентарними. По знахідках можна датувати поховання ХVI–XVIIІ ст. Враховуючи той факт, що частково прослідковується певна система розміщення поховань, можна припустити, що на даній ділянці тривалий час розташовувався сільський цвинтар.
Keywords: Рованці; середньовічне поховання; археологія