Психологічна допомога дитині та сім’ї - Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Мета викладання навчальної дисципліни «Психологічна допомога дитині та сім’ї» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін за освітнім ступенем «Магістр». Тематика, яку охоплює дисципліна: поняття, предмет, завдання психологічної допомоги дитині та сім’ї, методи психологічної допомоги дитині та сім’ї. Консультативна робота із сім’єю, сімейна комунікація як смисловий аспект взаємодії між членами сім'ї, техніки та моделі сімейного консультування, психологічна допомога дітям розлучених батьків, психологічна допомога дітям з особливими потребами та їх батькам, консультування сім’ї, де є проблема узалежнення від алкоголю, психологічна допомога при насиллі. Предметом вивчення даної дисципліни є загальні питання практичної психології з урахуванням особливостей підготовки студентів.
Keywords: основи практичної психології; психологія сім’ї; психологічне консультування; психотерапія