Ключові аспекти історії сходжень українських альпіністів на Еверест - Войтович, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Основною метою альпінізму, як виду спорту є проходження маршруту, що пролягає через гірську вершину; а як феномену людської діяльності – відображення розвитку суспільства та тенденцій у стрімкій популяризації активних, навіть екстремальних форм відпочинку. Саме тому дослідження історії альпінізму у контексті сходжень українців на Еверест (8848 м) – найвищу вершину світу є цікавим та актуальним
Keywords: альпінізм; екстремальні форми відпочинку; активні види туризму; сходження на Еверест; 796(Д82)