Відновлення рухової функції після цереброваскулярних захворювань за допомогою фізіологічно адаптованих методик - Баннікова, Ріма Олексіївна; Магнушевський, Юрій Володимирович; Калінкін, Костянтин Львович; Bannikova, Rimma; Mahnushevskyy, Yuriy; Kalinkin, Konstantin (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті відображено результати аналізу сучасного стану проблеми реабілітації постінсультних хворих із порушенням рухової функції. Розглянуто різні реабілітаційні технології та концепції, які заслужили широке схвалення в клінічній практиці та використовуються для відновлення порушення рухових функцій і вироблення рухового стереотипу. Наведено відомості про результати дослідження рухової й соціальних сфер діяльності хворих на цереброваскулярні захворювання. The article displays the results of the analysis of the current state of the problem of rehabilitation of post-stroke patients with impaired motor function. Discuss the different rehabilitation technologies and concepts that have earned widespread approval in clinical practice used to restore motor functions violations and develop movement patterns. The information on the results of the study of motor and social spheres of activity in patients with cerebrovascular disease.
Rehabilitation of Motor Function After Cerebrovascular Diseases with Physiologically Adapted Methods
Keywords: мозковий (церебральний) інсульт; рухові порушення; фізична реабілітація; brain (cerebral) stroke; movement disorders; physical rehabilitation