Обґрунтування технології вдосконалення технічної підготовки учнів 15–16 років у процесі занять спортивним туризмом - Дем’янчук, Олена Григорівна; Альошина, Алла Іванівна; Demianchuk, Olena; Aleshina, Alla (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті здійснено аналіз та застосовано метод узагальнення науково-дослідної й науково-методичної літератури, висвітлено погляди фахівців на основи теорії тренувань і побудову процесу підготовки спортсменів, котрі займаються спортивним туризмом. Завдання нашого дослідження – проаналізувати особливості підготовки спортсменів. Накопичені знання, правильно організована та впроваджена методика підготовки спортсменів уможливлять підвищити ефективність тренувального процесу, покращити результати виступів у змаганнях. Обґрунтовано й розроблено технологію вдосконалення технічної підготовки дітей, які займаються спортивним туризмом. The article deals with the analysis and application of the method of generalization of research and methodological literature and with examining of experts’ views, concerning the theory of training and building the process of preparing athletes engaged in sports tourism. The objective of our investigation was to analyze the peculiarities of training athletes. The accumulation of knowledge, properly organized and imple¬mented methods of preparation of athletes will increase the efficiency of the training process and improve performance results during competitions. It was worked out the technology of perfection of technical preparation of children who are engaged in sporting tourism.
Grounding the Technology of Improvement of Technical Training of Children Aged 15–16 while Practicing Sports Tourism
Keywords: спортивний туризм; технологія; методика; удосконалення технічної підготовки; sports tourism; technology; methods; improvement of technical and tactical training