Екологічна психологія - Дмитріюк, Наталія Степанівна; Dmytriiuk, Nataliia S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Мета навчальної дисципліни сформувати у студентів теоретичні знання про особливості розвитку екологічної свідомості людини та ознайомити з техніками та прийомами діагностики екологічної свідомості в роботі психолога. Завдання дисципліни “Екологічна психологія”: 1. Знайомство з основними теоретичними уявленнями про особливості екологічної психології як науки. 2. Оволодіння понятійним і термінологічним апаратом дисципліни; 3. Вивчення основних методів, прийомів екологічної психології; 4. Користуватися діагностичними методиками вивчення екологічної свідомості, ставлення до довкілля, екологічних цінностей особистості.
Keywords: еколого-психологічні дослідження; фактори екологічного середовища; екологічна свідомість; екологічна етика; екологічна криза; екологічна катастрофа