Соціологія культури - Любчук, Валентина Василівна; Liubchuk, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Курс дає уявлення про особливості соціологічного підходу до аналізу культури, соціальних форм її існування і розвитку, соціальні функції культури, з одного боку, та показує специфіку соціології культури як напряму соціологічних досліджень. В даному курсі розглядаємо соціологію культури в якості метасоціологічної дисципліни, в рамках структурно-функціонального та системного підходів, мотивуючи свою точку зору тим, що кожний елемент соціальної реальності має культурну складову, до якої б сфери – економічної, політичної, духовної – він не належав. У програмі представлено тематичний план лекційних занять, теми ІНДЗ, завдання для самостійного опрацювання, перелік рекомендованої літератури, а також порядок нарахування балів за шкалою ECTS та національною шкалою.
Keywords: культура; субкультура; культурна динаміка; культурний шок; culture; subculture; cultural dynamics; cultural shock