Вибрані питання астрономії та астрофізики - Шигорін, Павло Павлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
У навчальному посібнику розглянуто вибрані питання астрономії та астрофізики. Сформульовані основні поняття та закони практичної астрономії, небесної механіки та астрофізики. Теоретичний матеріал доповнений прикладами розв'язання практичних задач. Кожен розділ посібника містить низку запитань та задач для самостійної роботи читача. У посібнику також викладено основні принципи роботи з програмним пакетом Stellarium. Для студентів природничих спеціальностей вищих навчальних закладів.
Keywords: Астрономія; основи вимірювання часу; розміри та відстані в астрономії; 519.67:371.214.114